Érdekességek

Kutatás: a férfiak előbb vallanak szerelmet, és még az idősek is randiznak

A YouGov legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a nők azok, akik először kimondják partnerüknek azt a bizonyos bűvös szót, a statisztikák alapján ugyanis a férfiak előbb vallanak szerelmet. Ennek a szakértők szerint az elsődleges oka nem az, hogy az erősebbik nem esetleg érzelmesebb vagy romantikusabb lenne, sokkal inkább az, hogy a nők a kivárásra játszanak, ezáltal érzelmeik felvállalása előtt szeretnék tudni, hogy a másik fél miként viseltet irántuk.

A brit kutatás több mint 2 ezer fő megkérdezésével történt, és kiderült belőle, hogy a férfiak sem az első randik valamelyikén vallanak színt, átlagosan ugyanis hét hónap együttlét után mondják ki először párjuknak, hogy szeretik őket. A nőknek ezzel szemben erre átlagosan nyolc hónapra van szükségük. A kutatók úgy vélik, hogy az eredmények arra is utalnak, hogy a férfiak is vannak olyan érzelmesek, mint a nők.

A kutatásban ugyanakkor nem csak erről, hanem randizási szokásaikról is kérdezték a résztvevőket, amelyeknek köszönhetően szintén megdőlt néhány általános sztereotípia. Példának okáért ilyen, hogy nem csak a fiatalok, hanem bizony még az idősek is randiznak, a statisztikák alapján ráadásul az 55 éven felüli korosztály nem csak aktívabb, hanem tapasztaltabb is a randizás terén, mint a fiatalabbak. A felmérésben résztvevő 55 éven felüliek több mint kétharmada például már regisztrálva volt valamilyen online társkeresőn a múltban, míg a 18 és 24 éveseknek mindössze alig ötöde volt tagja ilyen rendszernek.

További érdekesség, hogy az 55 éven felüli online társkeresők voltak azok is, akik az ilyen formában megismert partnerek nagy részével még találkoztak is. Az idősek így átlagosan nyolc interneten megismert partnerrel randiztak már, amelyekből átlagosan két esetben tartós párkapcsolat is kialakult, és majdnem ugyanennyi esetben szexuális együttlétre is sor került, noha ebben az esetben a fiatalabb korosztály – egészen pontosan a 45 és 54 év közöttiek – felülmúlják az 55 éven felülieket.

A kutatás rácáfolt továbbá arra is, hogy a férfiaknak csak a külső számít, a megkérdezettek 91 százalékánál ugyanis az előnyös külső helyett sokkal fontosabb volt az, ha a partnernek jó humorérzéke volt. Természetesen azért a vér így sem válik vízzé, a kutatásban résztvevő férfiak több mint fele a szexuális kapcsolat reményében regisztrál társkeresőkre.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.