Érdekességek

A legrosszabb randihelyszínek

A randevú lényege, hogy a két fél egymásra tudjon figyelni, megismerjék egymást, miközben valami közös programon vannak épp. Mivel nem a program az elsődleges, hanem, hogy együtt vannak, nem árt olyan helyszínt választani, ami aláfestésként működik.

Vannak, aki nem jól választanak, melynek eredménye vagy egy nagyon rossz randi vagy pedig az későbbi visszautasítás. A meghívást nem kell elfogadni, ha a helyszín nem tetszik, inkább keressetek más helyszent vagy más partnert. Hová ne menjünk randizni? Íme néhány tiltott helyszín:

Múzeum: A múzeum dögunalom, ha épp randizunk. Kit érdekelnek a képek, szobrok vagy éppen huszárruha, ha ott van a másik is, akivel azért jöttünk el randizni, mert elvileg érdeklődünk iránta. A múzeumok belső tere ráadásul nem valami romantikus, inkább rideg és funkcionális. Semmi hangulat, ellenben oda kell figyelni, hogy ne nevessünk túl hangosan. Hát nem ígérkezik valami ütős rendinak. Ráadásul nagyon rámenős olyan szempontból, hogy a múzeumot választó fél rá akarja erőltetni az ő érdeklődését a másikra. Úgy is tűnhet, mintha okítani akarná vagy tesztelni, mennyire intellektuális.

Uszoda: Az uszoda is egy funkcionális helyszínen, ahol szintén nem túl hangulatos a belső tér. Semmi értelme nincs az uszodai randinak, ha csak nem egy jó kis úszóversennyel akartok kezdeni.

Mozi: A mozi nagyon kellemes randi helyszín, de csak ha már a sokaid randinál tartotok. A film közben van lehetőség megfogni egymás kezét, de hát az első néhány randinak nem az lenne a lényege, hogy megismerjétek egymást? Ahhoz pedig beszélgetni kell. A helyzet menthető, ha a közösen választott film után be tudtok ülni valahová és a mozi csak egy kis része a randinak.

Törzshely: Senkit ne vigyél a törzshelyedre randizni és ne fogadd el, ha valaki a törzshelyét akarja elsőre bemutatni. Itt valószínűleg legalább egyszer meg fog zavarni valami ismerős, esetleg lehuppannak mellétek a haverok vagy a pultos lány/pasi lesz túl közvetlen. Menjetek olyan helyre, ahol egyikőtök sem a legbebetonozottabb tag és akkor nyugodtan el tudtok különülni a többi vendégtől.

Sportesemény: Ha csak nem vagytok mindketten ugyanannak a csapatnak a fanatikus szurkolói, a sportesemény nem randinak való helyszín. Ordibálás, nyüzsgés, tömeg és egy ilyen eseményen maga a sport a lényeg, tehát nem egymásra fogtok figyelni, hanem a meccsre, mérkőzésre, versenyre. Ebben, ugyan már mi a randi?

Erdő, hegy, nehéz terep: Biztos nagyon izgalmasan hangzik egy túrázónak, hogy egy jó kis túra keretein belül randizzon, de ezzel nem mindenki van így. Aki nem gyakorlott túrázó, az hamar belefárad a gyaloglásba és koránt sem biztos, hogy egy randin le akar izzadni, csapzottan, kifáradva akar időt tölteni valaki. Kicsit óvatosabb helyekre viszont érdemes kimenni, például piknikezni a közeli dombon, vagy felmenni egy nem túl távoli kilátóba.

Egzotikus étterem, ha még nem voltál ott: Egy egzotikus étterem nagyon csábító randi helyszín, ám csak akkor, ha te már nagyon is jól ismered az ott készített ételeket és az étkezési, és egyéb szokásokat. Egy ilyen randi előtt érdemes felkészíteni a másik félt, mert valószínűleg nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni. Ás különben is, nem mindenki szereti a szusit, vagy éppen a kenguruhúst.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.