Érdekességek

Ha hosszú távon is meg akarod tartani a szerelmet

Mikor egy pár már egy jó ideje együtt van, a kezdeti fellángolás könnyen alább tud hagyni. Az újdonság varázsa, a kezdeti lelkesedés, és tettvágy, hogy a másik kedvében járjunk, mindkét részről mérséklődni tud. Mikor a kapcsolat már rutinszerű és alapvető, nem fordítunk annyi energiát a szerelem fenntartására, a másik érdeklődésének felkeltésére, mint eleinte. Hosszú távon ez unalomba fulladó kapcsolatot eredményez, ami tartható ugyan, de koránt sem boldog.

A kapcsolat felpezsdítése leginkább a csajok, nők kezében van. A férfiak nem mindig vágynak a varázsra, neki nagyon jó az is, ha meleg vacsira jönnek haza vagy pedig nyugodtan elmehetnek sörözni a haverokkal, de otthon várja őket a szeretett barátnő vagy már feleség. Foglalkozni kell a problémával és le kell ülni együtt megbeszélni, hogy egy kicsit ellaposodott a kapcsolat. A férfiak vevők az őszinte beszédre és arra, hogy a megoldásba be akarjuk vonni őket, ugyanakkor nem rájuk hárítjuk az egészet, hanem mi magunk is kivesszük a részünket a munkából.

Női részről nagyon fontos, hogy otthon is legyünk csinosak. Nem kell minden nap a mosogatáshoz vagy az otthoni tanuláshoz is full sminkbe vágni magunkat, de néha feltehetünk egy visszafogottabb sminket és csiniben is várhatjuk haza a párunkat. Biztosan értékelni fogja, hogy nem csak melegítőben vagy szakadt farmerban lát és nem csak akkor öltözöl ki, ha elmentek a csajokkal plázázni.

Figyelj oda a pasira és néha akarj a kedvében járni. Menjetek el olyan programokra, amit ő is szeret, de azért olyanokra is, amiket te is szeretsz. A legjobb, ha önmagatok is meg akartok újulni időnként. Néha egy új frizura, egy kis stílusváltás vagy akár egy új hobbi, új tanulmány, bármi ami új színedet mutatja meg. Tőle is elvárható mindez, bár a követelőző elvárásokkal nagyon vigyázni kell, inkább csak javasolj neki. Ha a pasi észreveszi, hogy te mindig csinálsz valami újat, könnyen megjön neki is a kedve valamibe belevágni.

Ne fukarkodj a dicsérettel. Ez a pasiknak és nőknek is kötelező. Kell, hogy a másik érezze, hogy ő jó, ő szép, ő érdekes, okos és bizonyos dolgokban utánozhatatlan. A dicséret ne legyen hazugság, mert az nagyon megalázó, de minden olyan helyzetben hangozzék el, amikor csak alkalom van rá. Jó, nem kell megdicsérni senkit azért, mert ügyesen zárta be az ajtót, de egy finom vacsoráért vagy egy jól megválasztott cipőért, ötletért, tanácsért bizony érdemes kifejezni az elismerésünket.

Szervezzetek közös programokat, akár szokatlanokat is. Jó, ha van új élmény, amiről tudtok beszélgetni, és amiben új oldalatokat mutatjátok meg. Az összetartozás érzése erősebb, ha sok a közös élmény. Ugyanakkor mindenkinek szüksége van magányra is. Hagyd néha egyedül és légy te magad is egyedül néha, hogy az önmegvalósítás minden téren sikeres legyen. Néha távolodjatok el egymástól, hogy az egymásra találás érzése többször is meglegyen. Utazz el hétvégére, utazz haza egy hétre, hogy hiányozzatok egymásnak.

Az ünneplés a közös szertartások fenntartják az érdeklődést is mindig izgalmas, ha évfordulót vagy valamely munkahelyi, tanulmányi sikert együtt ünnepeltek meg. Érdemes néha meglepni is a párunkat egy apró ajándékkal, egy kis romantikával vagy egy hajmeresztő programmal.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.