Érdekességek

Akarod, hogy megkérje a kezed? – Így irányítsd!

Már régóta együtt vagytok a szerelmeddel és te már az esküvőt, valamint az utána következő, boldog életet tervezed? Ő viszont még egyetlen utalást sem tett ilyesmire? Nem tudod, mit tévő légy, mert nem akarod elriasztani, nem akarsz kellemetlen helyzetbe kerülni, de azt viszont nagyon is akarod, hogy végre megkérjen, legyél a felesége? Van néhány módszer, amivel közelebb taszigálhatod a gyűrűvételhez anélkül, hogy észrevenné, nyomás alatt van.

A pasikat többnyire pánikszerű félelem keríti hatalmába az esküvő szó hallatán is. Ettől nem kell azt gondolnod, hogy azért nem akar megállapodni, mert még vannak más tervei is, amikbe te nem tartozol bele. Egy pasi könnyedén leélne egy életet anélkül, hogy felmerülne benne a házasság gondolata. Természetesen nem mindegyik férfi gondolkodik így és természetesen egyáltalán nem minden csaj álma az esküvő. Van olyan, akit ez egyáltalán nem érdekel, és van olyan, aki él-hal azért, hogy egyszer férjhez menjen, vagy megnősüljön.

Ha a pasid az esküvő kerülő típushoz tartozik, benned viszont már megérett a házasodás gondolata és szíved egyetlen vágya, hogy egy gyűrűvel a kezében lásd, akkor hajrá, tereld rá az ideáig vezető útra.

Először is gondold át te magad, hogy valóban erre vágysz-e. Ha a válaszod igen, mindenképpen részletezned kell, hogy miért. Ha fel tudod vázolni, miért akarsz feleség lenni, márpedig az ő felesége, akkor könnyebben éred el a célod. A céltudatosság nagyon sokat számít, mindenféle projektnél. Írd fel egy cetlire, hogy milyen terveid voltak a kapcsolatotok elején, és milyenek vannak most. Mit szeretnél még megtenni, a családalapítás előtt és hogyan képzeled el ezt az egész házasodós dolgot. Ha mindezekre konkrétan tudod a választ, akkor te már biztosan érett vagy a házasságra és a kapcsolatotok rád eső része is.

Ha mindezzel megvolnál, készítsd elő a tereped a pasidnak. Menjetek el egy hangulatos étterembe, vagy főzz neki otthon valami finom vacsorát, esetleg menjetek el valamilyen közös kedvenc helyre, de csak olyanra, ahol lehetőség van a nyugodt, meghitt beszélgetésre, amibe senki és semmi nem tud bezavarni. Tereld rá a szót óvatosan az eddigi közös életetekre és tedd nyilvánvalóvá előtte, hogy te nem tervezel mással jövőt, csakis ővele. Vázold fel, hogy már milyen régóta együtt vagytok, közösek a terveitek és az egyéni terveitek sem ütköznek sem egymás, sem a közös tervekkel.

Ha már amúgy is együtt éltek, hívd fel a figyelmét arra, hogy milyen jól működik a közös háztartás vezetése, a közös élet. Mindebből már egyenesen következhet, hogy ennek házasság a vége. Itt már nem egy meggondolatlan, hirtelen döntés a lagzi, hanem egyenes következmény, ami a pároknál általában be is következik. Persze nem jó az, ha másokat hozol fel példának, vagy nagyon erőlteted a dolgot. Inkább korlátozódjon csakis ezekre a beszélgetés. Ha a pasid egyetért veled és ő is komolyan gondolja mindezt, valószínűleg eszébe jut, hogy megkérhetné a kezed.

Azonban nagyon kell figyelned, nehogy sürgetőnek, nyomásnak érezze a házasságot. Ha nem vagy elővigyázatos, nagyon hamar kiszúrhatja, hogy valójában te nem beszélgetni akartál, csak őt terelni afelé, hogy gyűrűt vegyen. Ez is elsülhet jól, de kellemetlenül is.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.