Érdekességek

Tényleg ő az igazi?

Amikor még dúl a szerelem, és hat az újdonság varázsa, hajlamos mindenki azt hinni, hogy az aktuális barátja/barátnője az igazi. Ahogy aztán a kapcsolat halad előre, úgy dől el, valóban az igazival van-e dolguk. Néhány kapcsolat megszakad, más kapcsoltok pedig házassággal végződnek. De hogyan lehet tudni a végkimenetelt már az elején? Sehogy, viszont van néhány szempont, melyek figyelembe vételével közelebb kerülhetsz a megoldáshoz:

A kapcsolatotok fejlődik: Nagyon fontos, hogy a kapcsolat fejlődjön. Egymás egyre mélyebb megismerése, a hibák javítása, és a kapcsolat egyre jobbá tétele csak akkor működik, ha olyasvalakivel jöttél össze, akivel össze is illetek.

Közös tervek: Ha az igazival hozott össze a sors, akkor nem akar tőle elválasztani, ezért közös, vagy egymáséhoz nagyon hasonló jövőképetek van, hasonló tervekkel. A nagyon hasonló tervekből könnyű olyan közös terveket kovácsolni, amik mindkettőtöket boldoggá tesznek, és egyikőtöknek sem kell lemondania számára fontos dolgokról.

Közös érdeklődés: Ha nincs közös érdeklődés, a kapcsolat hamar ellaposodik, mivel nem lesznek új élmények, melyek mindkettőtök számára érdekesek. Akivel nincs bennetek közös, az valószínűleg nem az igazi. Nem kell, hogy teljesen ugyanaz iránt érdeklődjetek. Nem kell, hogy ugyanaz legyen a hobbitok. Annyi kell, hogy legalább érdekeljen titeket mindaz, ami egymás érdeklődési körébe tartozik. Ez azért fontos, mert az érdeklődési kör, a hobbi, az ember egyik kivetülése, és ha nem érdekel téged egyáltalán, ami őt érdekli és fordítva, akkor nem vagytok elég érdekesek egymás számára.

Fontosak vagytok egymásnak: Ha tisztában vagy vele, hogy nagyon fontos szerepet tölt be az életedben a jelenlegi párod, és te is fontos szerepet töltesz be az életében, akkor már jó úton jártok. Ha ezt folyamatosan sikerül is bebizonyítani, akkor semmi kétség, jó párkapcsolatotok van. Ha pedig ezt a fontosságot egyre előrébb helyezitek magatokban, nagyon jó úton haladtok a közös élet felé, így nagyon könnyen lehet, hogy ő lesz az igazi.

Nem zavarnak a szokásai: Ha valakit jobban megismersz, rájössz, hogy számos szokása van, amit nem akar, vagy nem tud levetkőzni. Ha sok időt töltesz a pároddal, meg is tapasztalod ezeket a szokásokat, ezeknek a következményeit. Ha mindez nem zavar, és el tudod fogadni, sőt úgy érzed, hogy tudnál ilyen szokásokkal együtt élni, akkor ő a te embered.

Az egyik legfontosabb dolog számotokra, hogy egymást boldoggá tegyétek: Ha alapvető fontosságú számotokra a másik boldogsága, akkor igazi szerelem van köztetek, és ebből egy szép, közös élet is kifejlődhet. Ahhoz, hogy egy párkapcsolat tökéletes legyen, fontos, hogy a szemünkben a másik fél boldogsága legalább annyira fontos legyen, mint a sajátunk. Sőt! Legyen fontosabb, mert így az ő boldogsága boldoggá tesz. Ha ez megvan köztetek, akkor lehet, hogy megtaláltad az igazit.

Nem tudod mással elképzelni az életed: Azt, ha nem tudod elképzelni, hogy valaki mással élj, veheted jelnek. Igaz, amikor szerelmes vagy, mindig azt gondolod, hogy nem jöhet más. De ha ez az érzés és gondolat sokáig kitart, még a nehézségekben is, akkor valódi, és aki iránt ezt érzed, ő lehet az igazi számodra.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.