Érdekességek

Tényleg szerelmes vagy?

Főleg a fiataloknál gyakori kérdés, hogy valóban szerelem-e az, amit éreznek. Tényleg szerelmes vagyok? Tényleg őt magát is szeretem? Valójában miért pont belé vagyok szerelmes és nem másvalakibe? Honnan jön az érzés?

Ezekre nagyon nehéz választ adni, és mindenki csak saját maga tudja megválaszolni, hiszen személyes érzésekről van szó, de azért akad néhány útjelző, ami segíts eligazodni ebben a hatalmas rengetegben. El kell indulni és ki kell nyomozni a válaszokat, hiszen tudnunk kell, miért érezzük, amit érzünk, és azt is tudnunk kell, hogy amit érzünk, az valóban szerelem-e. Fontos, hogy ne csapjuk be magunkat, mert különben nem leszünk boldogok. A túlzott agyalás viszont sokat árthat. Amellett, hogy folyamatosan tartunk önvizsgálatot, a szívünkre is hallgatni kell, hiszen ilyen ingoványos talajon, mint a szerelem és a szeretet, csak ő tud elkalauzolni minket a helyes irányba.

Vannak, aki nagyon gyorsan beleszeretnek valakibe, aztán gyorsan ki is szeretnek belőle, és a kapcsolataikra ez a tempó a jellemző. Túlzás lenne azt állítani, hogy az, ami ilyen gyors változásokra képes, nem lehet igazi szerelem, de sok esetben bizony nem az. Vannak romantikus alkatok, vannak kevésbé romantikusak és vannak, aki nagyon ragaszkodók. Mindenki máshogy éli meg a szerelmet, mindenkinek mást jelent ez az érzés és máshogy dolgozza fel, amikor van, és megint máshogy, amikor épp nincs az életében.

A szerelmet sokszor tévesztik össze, főleg a nagyon fiatalok azzal, hogy valaki csak nagyon tetszik. A külsőség az, ami megfog, de önmagában ez nem fog egy eredményes, igazi szerelmen és szereteten alapuló párkapcsolatot táplálni. Ha valaki nagyon tetszik, abba bele szerethetsz, de ahhoz, hogy valóban szerelem legyen az az érzés, ami felvillanyozott, ismerned kell a másikat. Vagy tulajdonképpen ez nem is igaz. Lehetsz szerelmes, de ha nem ismered eléggé a szerelmed tárgyát, akkor valószínű, hogy egy álomképbe szerettél bele, ami nem passzol a kiválasztottadra, úgyhogy igazából szerelmes vagy, csak éppenséggel nem abba, akibe gondolod. Hanem egy nem létező, általad kitalált személybe, aki külsőre pont olyan, mint szerelmed vélt tárgya.

Honnan tudhatod, hogy igazán szerelmes vagy és ez a szerelem valós személy iránt lobbant fel? Vizsgáld meg, hogy mit okoz benned ez az érzés és mit okoz benned a megismert jó és rossz tulajdonságaival az a bizonyos pasi vagy csaj. Ha a kettő egy és ugyanaz, akkor szerencsés vagy, szerelmes vagy a szerelmedbe. Jobbnak, erősebbnek, szebbnek, hatalmasabbnak és különlegesebbnek érzed magad, ez is a szerelem jele. Semmi nem okoz olyan örömöt, mint az, amikor vele töltöd az időd. Adni akarsz és nem csak kapni. Jól esik, ha a másik fél boldog, ha örömöt tudsz neki szerezni és tudod, hogy képes vagy áldozatokra, érte, miatta, neki, és ezek az áldozatok téged is boldoggá tesznek azáltal, hogy a szerelemedet boldoggá tették. Biztosan szerelmes vagy, ha a másik fél hibái inkább viccesek, bájosak, imádni valók, nem pedig zavaró vagy visszataszító, esetleg elviselhetetlen tényezők. Akkor is tuti, hogy szerelmes vagy, ha úgy érzed, hogy végre megtaláltad valódi önmagadat a párod mellett, végre az lehetsz, aki igazán, legbelül vagy.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.