Érdekességek

Elsőrandis helyszínek – mindenképpen/semmiképpen

Hová is menjünk randizni? – Ez mindig nagy kérdés és bizony fontos is, főleg, ha az első randiról van szó. Az első randi alkalmával fel kell ébresztenünk a másik érdeklődését és valamennyire meg kell ismernünk egymást ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, akarunk-e második randit is.

Fontos, hogy érezzük magunkat, az egyik fél se unatkozzon, feszengjen, hanem felszabadultan, nyugodtan tudjon beszélni magáról és hallgatni a másikat. Ha valaki iránt érdeklődünk, akkor az együtt töltött randi alatt nem valami másra akarunk figyelni, hanem őrá. Ugyanakkor magunkból is szeretnénk megmutatni valamit, ehhez pedig az kell, hogy legyen mód a nyugodt beszélgetésre. Nem baj, ha emellé tánc és olyan szórakozás is társul, amiben nem e beszédé a főszerep, de fontos, hogy ezek olyanok legyenek, amik alkalmával kicsit közelebb lehet kerülni egymáshoz.

Ahová érdemes menni első randira:

Egy kellemes helyre vacsorázni, vagy meginni valami finomat, miközben nem túl hangos a zene, nem túlzsúfolt a hely. A legjobbak az egyszerű, nem felkapott, kisebb méretű, de azért nem gyorséttermi jellegű, vagy koszos kis helyek.

Egy nagy sétára valami szép helyen, ahol nem nyüzsögnek az emberek és nem túl nehéz közlekedni. Ilyen a vízpart, egy nagy park vagy éppen a közeli domb, ahonnan szép kilátás nyílik a városra.

A mozi vagy egy koncert is megfelelő helyszín, ha utána van legalább egy-két óra a beszélgetésre. Nagyon jó témát tud adni egy közös élmény.

A közeli kilátók vagy műemlékek is ideális helyszínt jelenthetnek egy első randihoz, mert itt is van lehetőség beszélgetni, és a közös élmény szintén jó hatással van az ismerkedésre.

Az állatkert, vadaspark is nagyszerű helyszínek, hiszen, ha kifogynátok a témából, a környezet bőven ad lehetőséget új témákra.

Ahová semmi szín alatt ne:

Moziba, ha utána nincs lehetőség beszélgetni

Strandra, mert az túl közvetlen, hiszen bikinire, fürdőnadrágra kell vetkőzni és mindenki más is abban van. Szörnyen személytelen, ráadásul féltékenységet kelthet a másikban, ha a tekintet eltéved néha.

Múzeumba menni sem okos ötlet. (Kivéve, ha a közös érdeklődés inspirálta a randevút) A múzeum egy nyugodt, de túl nyugodt hely, ahol lehet ugyan beszélgetni, de mindenki feszeng egy csöppet. Viselkedni kell, és nem lehet nagy nevetéseket megengedni magunknak.

Plázák, bevásárlóközpontok. Mostanában nem csak a fiatalok töltik idejük nagy részét ilyen helyeken. Igaz, hogy lehet beszélgetni, vannak éttermek, sőt mozik is, de ez a strandnál is személytelenebb, fantáziátlanabb helyszín egy randevúhoz. Plázába akkor menj, ha vásárolni akarsz vagy beülni egy étterembe.

Otthoni vacsora. Ez túl tolakodó, így az első randevú helyszínének ne válaszd az otthonodat. Mindenképpen legyen nyilvános hely, ahová meginvitálsz valakit, vagy ahová elfogadod a meghívást.

Megterhelő túra, extrém sport vagy valami, amit csak kis réteg kedvel. Semmiképpen ne legyen elsőrandis helyszín az, ami a másik számára túl szokatlan és nem vagy biztos benne, hogy nem fogja-e unni, utálni, nem fogja-e rosszul érezni magát.

A legjobban akkor jársz el, ha valamilyen úton- módon kideríted, a leendő párod mit szeret és mi az, amit nem. Ezt megkérdezheted tőle is, sőt, az sem nagy katasztrófa, ha nem leped meg, hanem ketten válasszátok ki, hová menjetek első randira.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.