Vállalkozás

A Motivational Maps megértése közelebbről

A holtpontok normálisak minden ember életében és ezeket a mélypontokat sok esetben tragédiaként éljük meg, pedig lehet, hogy csak a szokásainkon, hozzáállásunkon kellene változtatnunk, vagy egyszerűen csak türelmesebbnek kellene lennünk magunkhoz. Ha ilyen mélypontot, motivációvesztést a munkahelyünkön élünk meg, akkor is ez a legjobb tanács, amit megfogadhatunk, hogy valahogy át kell lendülni ezeken a nehéz helyzeteken, például egy Motivational Maps segítségével. Van olyan, hogy munkahelyváltásra lesz szükségünk és olyan is, hogy egyszerűen csak meg kell találnunk azokat a feladatokat, melyek motiválni tudnak minket.

A Motivational Maps teszt abban segít, hogy kiderüljön számunkra, hogy inkább kreatív, vezetői, vagy feladatteljesítői területen tudnánk a legmotiváltabbnak és leglelkesebbnek érezni magunkat. A Motivational Mapsnek a kiértékelésével, értelmezésével újra lendületbe tudjuk hozni magunkat, ha megoldható, hogy az aktuális munkahelyünkön ilyen területen kezdjünk el tevékenykedni. A megfelelő lelkiállapot és motivációs szint fenntartásához kell, megismerjük, hogy milyen munkakörben tudjuk magunkat jól érezni, mivel nem minden embernek ugyanolyan az elvárása ilyen területen.

A Motivational Maps munkáltatóként is figyelemreméltó lehetőség, hiszen megosztó kérdés, hogy a motiválás egyéni feladata–e mindenkinek, vagy épp a munkáltató feladata a munkavállalók irányába. Különösen új emberek felvételénél érdekes kérdés, hogy az adott pozícióra milyen emberre van szükségünk: olyanra, aki vezetőként, kreatív alkotóként vagy épp egyszerű feladatteljesítőként remekelő személyre?

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.