Ajánlók

Szerelmes dallamok

Biztosan neked is van kedvenc szerelmes dalod! Válogatásunkban az elmúlt korszak legnépszerűbb szerzeményeit hallgathatod meg, ráadásul néhány érdekességet is olvashatsz róluk!

 

Roxette: It must have been love

A felvétel 1987-ben íródott, ez volt a Micsoda nő című híres, romantikus film legsikeresebb betétdala. A svéd popénekes-dalíró Per Gessle írta, és a szintén skandináv Roxette együttes adta elő. Eredetileg karácsonyi dalnak készült, a címe “Karácsony az összetört szíveknek” lett volna. Bár a szöveg a szakítás utáni hideg, téli napról szól, a dal 1990 nyarán aratta a legnagyobb sikert. A felvétel két hét alatt az összes toplistát meghódította, és máig a Roxette legismertebb slágere.

 

Celine Dion: My heart will go on

Ki ne emlékezne a könnyfakasztó Titanic című filmre és a vele összeforrt Celine Dion dalra. Világviszonylatban a legsikeresebb zenei felvétel volt 1998-ban, igazi kasszasiker, több mint 15 millió példánya kelt el, négyszeres platinalemez lett. Abban az évben megnyerte az Oscart, a Golden Globe-ot, és négyszeres Grammy-díjas lett. Nem volt olyan ország, ahol ne szerepelt volna a toplista első helyén. A dallamot James Horner, amerikai zeneszerző komponálta, a szöveg Will Jennings tollából származik. Mindkettejüket egy csapásra híressé tette. Azóta sem született újabb betétdal, ami akár csak megközelítette volna a “My heart will go on” sikerét, még olyanok sem, mint a Robin Hood, az Armageddon, vagy a Pearl Harbour főcímzenéi.

 

Righteous Brothers: Unchained melody

Az ererdetileg 1955-ös felvétel a Ghost című film betétdalaként indult világhódító útjára. A Patrick Swayze és Demi Moore főszereplésével fémjelzett filmet minden idők 10 legromantikusabb filmes alkotása között tartják számon. A zenét Alex Noth szerezte, a szöveget Hy Zaret írta. Eredetileg az Unchained című, 1954-es film számára íródott. A Rolling Stones magazin 2004-ben a világ 500 legnagyszerűbb dala közé választotta. Érdekesség, hogy a dalt később egy Ford Fiesta reklámhoz is felhasználták.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.