Otthon

Milyen egy harmonikus kialakítású nappali?

A nappali elrendezése fontos, hiszen mindenféle elfoglaltságot űzünk ebben a helyiségben, ráadásul a nap nagy részét itt tölti együtt a család. A nappali bútor kiválasztásakor több szempontot is érdemes figyelembe venni. Cikkünkben a legnagyobb trendeket fogjuk bemutatni.

Mielőtt azonban rátérnénk a 2-3 legnépszerűbb stílusra elmondjuk, hogy mit nem szabad csinálni, ha egy harmonikus nappalit szeretnénk, akkor hacsak nincs érzékünk az eklektikus lakberendezéshez, nem érdemes keverni a nappali bútorokat szín és anyag szempontjából keverni. Nagyon nagy összevisszaságot eredményez az, ha elgondolás nélkül összeteszünk egymástól különböző darabokat.

Ha így is van, az eklektikus lakberendezés népszerű. De az eklektika nem elgondolás nélküliséget jelent, hanem jól tervezett sokféleséget. Ilyen esetben a nappali bútor különféle stílusokból származhatnak. Érdemes régiségeket és modern darabokat keverni egymással. Megfelelő összeállításban fém és fa bútorok is jól mutatnak egymás mellett. A hagyományos azonban mégis az, hogy egy konkrét stílust választunk. Manapság a monokróm nagy divat, mivel letisztult képet ad a helyiségeknek. Nappali bútorok esetén ilyenkor jól mutathat a fekete és a fehér is. Hódít a vintage azok körében, akik romantikusabb érzetűek. Illetve népszerű a japán ihletettségű skandináv is, mely a legújabb irányvonalnak számít modern és mégis meghitt, otthonos megjelenésével.

Jó megoldás a harmóniateremtés szempontjából az, ha garnitúraként vásároljuk meg a bútorokat, azaz, ha ugyanolyanra gyártatjuk a nappali bútor elemeket vagy ha ugyanabból a bútorcsaládból válogatjuk ki őket.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.