Érdekességek

Kell-e most neked a szerelem?

A szerelem egy csodálatos dolog, pillangók a gyomorban, rózsaszín szemüveg, a Nap is ragyogóbban süt és a madarak is csak neked énekelnek. Na igen, ez akár minden nap elviselhető lenne, de vajon mindig szükséged van a szerelemre? Általában igen, de vannak olyan életszakaszok, amikor talán mégsem.

Ha még nem volt igazi kapcsolatod és nem volt viszonzott szerelmed, akkor bizonyára már nagyon vágysz arra, hogy megtaláld az igazit. Vagy az első igazit, mert ugye mindig annak tűnik, akibe éppenséggel bele vagyunk zúgva. De biztos, hogy a most rögtön a megfelelő időpont? Könnyen lehet, hogy igen, de ha például túl fiatal vagy még, akkor nem biztos, hogy ki tudsz alakítani egy működő párkapcsolatot. Vagy abban az esetben, ha te magad nem érzed jól a bőrödben magad, akkor ne a szerelemre várj, hanem tedd rendbe az életed. Előbb szeresd magad és csak azután akarj kapcsolatot és szerelmet, miután magaddal jóban lettél.

Egy önbizalomhiányos vagy önismerettel nem rendelkező személy nem tud jó kapcsolatot kialakítani. Jó hír, hogy magadat szeretni nem nehéz, önbizalmat szerezni szintén nem az. Kelj fel, csinálj valamit ennek érdekében, de ameddig az életed ezen része nincs rendben, elsősorban nem szerelemre van szükséged. Ez az önbizalomhiány jelentkezhet bármely életkorban. Mindig az a helyzet, hogy ilyenkor nincs szükséged szerelemre. Ha ebből pótolnád a hiányzó önbizalmat, akkor meg pláne nincs, oldd meg szépen magad, különben a kapcsolat nem harmonikus lesz, hanem az egyik fél támaszkodása a másikra.

Vizsgák előtt vagy, vagy pedig egy új munkahelyen kell bizonyítanod? Nem, most sincs szükséged szerelemre. Persze, ha csak úgy jön magától, akkor ki ne hagyd, de valójában az a helyzet, hogy ha meg akarod nyerni az új munkát és kitűnőre akarsz vizsgázni, akkor egy új szerelem hátráltathat. Kit érdekel a munka, vagy a tanulás, ha éppen szerelmes? Várj egy kicsit a szerelem keresésével, ráérsz majd egy-két hónap múlva, mikor már a jelenlegi fő projecten túl vagy. Biztosan túl gyakorlatiasan hangzik, de ha most a szerelem miatt elrontod a vizsgát, vagy nem teljesítesz az új munkahelyen, nagy hátrányba kerülhetsz. Mindig kell mérlegelni, mert életed szerelmét sem érdemes elveszíteni amiatt, hogy épp dolgozol.

Ha nem rég mentél át egy nagy szakításon, nem kell újra a pályára állnod. Biztosan sokan fogják tanácsolni, hogy rendizz, mert így könnyebben felejtesz, de az igazság az, hogy egy szakítás után egyáltalán nincs szükséged szerelemre. Ki kell heverni az előzőt, össze kell szedni magad, felépíteni az új, önálló életed és majd csak ezután lesz szükséged egy új szerelemre. Előbb talán nem is sikerülhet harmonikus kapcsolatba kezdeni.

Egy utazás előtt állsz, hosszabb időre távol leszel. Most nagy butaság lenne valakibe beleszeretni, hiszen azzal indítani egy szerelmet, hogy még azelőtt távkapcsolat lenne belőle, hogy igazán elkezdődne, nagyon nem hatékony. Ugyanez a helyzet, ha valahol távol tartózkodsz, de csak meghatározott ideig. Ha külföldön tanulsz, de nem akarsz ott maradni, nem biztos, hogy jól jön ott beleszeretni valakibe.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.