Érdekességek

Így szakíts tisztességesen

A szakítás nem tud kíméletes lenni, bármennyire is próbálkozunk. Az, hogy valaki már nem kell, hogy nem azt érezzük, amit ő, nem tud kíméletes tény lenni. Ez mindig fáj, mindig kegyetlen, de ha ez a helyzet, akkor ha kíméletesek nem is, de tisztességesek még lehetünk. Sőt, ezt mindenki megérdemli, így hát nem szabad amiatt megfutamodni a tisztességes, ám nehéz szakítástól, mert mi magunk nem akarjuk a nehézséget. Igenis megérdemel ennyit a párunk, úgyhogy tessék meghozni az áldozatot és kibírni. Neki rosszabb lesz, hiszen neki mondod a szemébe, hogy nem akarod vele folytatni.

Soha ne telefonon vagy levélben szakíts! A személytelen, megfutamodós módszer azt érezteti, hogy ő még annyira sem fontos, hogy elé állj, és a szemébe mondd, amit közölni akarsz. A szakítást csak személyesen, és a másik fél érdekeit nézve intézd. Na persze lehetnek kivételek, melyek megengedik a keménységet is. Dönts jó, ha a párod megérdemli, akkor ne légy lusta és gyáva a szemébe nézni!

Anélkül ne szakíts, hogy előtte nem szól a problémáidról! Ha a szakítás nem egy hirtelen bekövetkezett, tarthatatlan esemény következménye, akkor nagy meglepetésként éri majd a párodat a hír. Mindig érdemes lehetőséget biztosítani a javítása, így ha problémád van a pároddal és nem az, hogy már te nem szereted, akkor előbb beszélj róla, és ha a változás csak hiú remény, akkor szakíts.

A szakítás egy külön esemény, ne keverd! Ha már döntöttél, hogy véget akarsz vetni a kapcsolatodnak, akkor a szakítást ne egy vidámnak, vagy romantikusnak ígérkező találkozón tálald. Szólj, hogy a megbeszélt randi helyett inkább csak üljetek le valamelyikőtök lakásában, mert beszélned kell vele.

Ne szakíts társaságban! Ha szakítani akarsz, keress olyan alkalmat, amikor kettesben vagytok. Semmiképpen ne szakíts úgy valakivel, hogy egy társaságban vagytok, vendégei vannak, mert a szakítás csak magánügy, és nagyon kellemetlenül érzi majd magát az, aki nem búsulhatja ki magát, vagy csöndben kell intézni és nem tud mindent megkérdezni, amit akar, mert mások is vannak a közelben, akik azért már nyilván felfigyeltek rá, hogy valami nincs rendben.

Ne szakíts nyilvános helyen! Szörnyű helyzetbe hozhatod a párod, ha nyilvános helyen mondod ki a kapcsolat végét. Egy nyilvános helyen sok más ember is tartózkodik, és senki nem szeret előttük szégyenkezni. Noha nem szégyen az, ha valakivel szakítanak, inkább kíméld meg ettől. Magadat is kíméld meg egy kellemetlen jelenttől. Nem tudhatod, a párod hogyan fog reagálni. Sírni és hangoskodni egy nyilvános helyen mindenki számára kellemetlen és hidd el, lesz közönségetek.

Ne szakíts félvállról és úgy, mintha nem is lenne jelentősége! Nagyon megbánthatod a másikat, ha úgy kezeled a szakítást, mintha neked nem is fájna. Ha valóban nem érzel már semmit, akkor valószínűleg te nem intézted jól a dolgokat és nem beszéltél időben a másik féllel. Ha már így van, akkor se légy lenéző. Gondolj bele, ha veled is úgy szakítanának, hogy semmibe vesznek, hogyan esne!

Ne szakíts nagyobb megmérettetés, ünnep előtt! Közvetlenül egy nappal karácsony vagy a születésnap előtt szakítani durva dolog. Ha már szakításra kerül a sor, valószínűleg nem ez az egyetlen időpont, amikor el lehet intézni. Nyilván a késleltető megoldás nehéz ügy, mert valahol hazugság, de pont az nap, vagy előtte nem is éppen olyan kegyetlen dolog. A szakításhoz hosszú út vezet, ne halogasd a szülinapig, ha már döntöttél. Ha a párodnak vizsgája, esetleg fontos munkahelyi megmérettetésre készül, ne vedd legalább a siker lehetőségét tőle.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.