Otthon

Miért dicsérik annyian a műfű használatát?

A napjainkban rengeteg gyönyörű műfű közül lehet választani, hogy az otthonunk kertjében vagy teraszán díszelegjen. Természetesen sportpályák, játszóterek, irodák és éttermek is már nagyon szeretik alkalmazni az elképzeléseik szerint. Viszont rengeteg ember nincs tisztában azzal a rengeteg pozitívummal, amely együtt jár a műfűnek a telepítésével.

Ez a csodálatos újszerű találmány, rendkívül hosszú ideig képes megőrizni a minőségét, anélkül, hogy a kopás, kiszáradás káros hatásai megjelennének rajta. Nincs szükség locsolásra, gyomlálásra, fűnyírásra, ami elképesztően előnyös mindenki számára. A vízelvezető rendszernek köszönhetően pedig optimálisan átengedi a vizet, nagyon hamar megszárad és így nem fogja fenyegetni a dohosodás veszélye. A műfű könnyedén elhelyezhető szinte bármilyen felületre, legyen szó betonról, murváról, szigetelőanyagokról, viszont az udvarban való megfelelő telepítéshez érdemes egy szakértő segítségét igénybe venni.

Miközben a hagyományos gyep rendkívül sok gondozást igényel (gondoljunk csak a gyomirtásra), a műfű nagyon könnyedén tisztítható. Egy kis seprés, porszívózás, esetleg locsolás és máris kifogástalan állapotban tudjuk használni. Az állatbarátok számára is nagyszerű, hiszen az anyaga megfelelően ellen tud állni az állatok károkozási kísérleteinek.

Végül pedig, ha egészségügyi szempontból vizsgáljuk a műfüvet, akkor is nagyon biztató válaszokat tudunk adni, hiszen nem tartalmaz mérgező anyagokat és így a gyerekeket sem kell félteni, ha ezen játszanak.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.