Ingatlan

A roló is marad amikor új házat vásárolunk?

Ha házat vásárol vagy ad el, felmerülhet az a kérdés, hogy a rolók személyes tulajdonnak minősülnek-e, vagy a házhoz tartoznak az eladás során.
Az előírások országonként és néha azon belül államokként eltérőek, de általában minden, ami szögekkel, ragasztóval, cementtel, csövekkel vagy csavarokkal állandóan a házhoz van rögzítve, a ház részének tekintendő, és az eladással együtt át lesz adva. Ennek tehát része a roló is és a különböző árnyékolók, amelyek az ablakkeretekhez vannak rögzítve.

Ez alól az egyetlen kivétel az, ha az eladó tulajdonát képező tájékoztatóban olyan tétel szerepel, amelyet nem közvetít. Ügyeljen arra, hogy egyértelműen határozza meg, hogy mire tart igényt a nyilatkozatban, beleértve a rolókat, árnyékolókat, függönyöket és még a karnisokat is.

Ha költözéskor magával szeretné vinni az ablakburkolatokat, a legjobb megoldás az, ha eltávolítja vagy lecseréli egy olcsóbb változatra, mielőtt felveszi a listára. Ha ezt nem tudja megtenni, feltétlenül vázolja fel egyértelműen, hogy például melyik roló vagy egyéb eszköz marad, és mi kerül az eladó nyilatkozatában. Így a vásárlók világosan tudják, mit kaphatnak, amikor ajánlatot tesznek.

Ha úgy dönt, hogy meg szeretné tartani ezeket az elemeket, amikor tovább halad az eladási folyamatban, beszélje meg lehetőségeit ingatlanügynökével és a vevővel is. Egyes lakástulajdonosok saját eszközöket szeretnének vásárolni. Ha azonban érdekli őket, hogy megmaradjon a meglévő roló, akkor előfordulhat, hogy ott hagyja nekik őket, vagy egyeztetnie kell az eladásról. Bármit is dolgozott ki, feltétlenül foglalja bele a szerződésbe.

Mit szólsz hozzá?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.