szerelem tagged posts

A szerelem “hivatalos” kellékei

A szerelem az egész világot foglalkoztató téma. Ez nem is csoda, hiszen az egyik legszebb érzés, és az egyik legnagyobb boldogságot adó dolog az életben. Mivel mi, emberek alapvetően egyformák vagyunk, a képzettérsításiank is hasonlóak. Éppen ezért a közösen ismert dolgokhoz hasonló kellékeket, jellemzőket, dolgokat társítunk.

Olvasd tovább

Innen tudhatod, hogy a pasi szerelmes

A férfiak nem szeretik kiteregetni az érzelmeiket, még az elé sem, akibe éppen szerelmesek. Persze vannak olyanok is, akiknek nem okoz gondot az érzéseikről beszélni, és mint úgy érzik, közölni fogják, hogy mosta aztán nagyon szerelmesek beléd. Ha viszont egy zárkózottabb típusú pasi a választottad, akkor ez nem ilyen egyszerűen fog menni.

Olvasd tovább

Tényleg ő az igazi?

Amikor még dúl a szerelem, és hat az újdonság varázsa, hajlamos mindenki azt hinni, hogy az aktuális barátja/barátnője az igazi. Ahogy aztán a kapcsolat halad előre, úgy dől el, valóban az igazival van-e dolguk. Néhány kapcsolat megszakad, más kapcsoltok pedig házassággal végződnek. De hogyan lehet tudni a végkimenetelt már az elején? Sehogy, viszont van néhány szempont, melyek figyelembe vételével közelebb kerülhetsz a megoldáshoz:

Olvasd tovább

Kell-e most neked a szerelem?

A szerelem egy csodálatos dolog, pillangók a gyomorban, rózsaszín szemüveg, a Nap is ragyogóbban süt és a madarak is csak neked énekelnek. Na igen, ez akár minden nap elviselhető lenne, de vajon mindig szükséged van a szerelemre? Általában igen, de vannak olyan életszakaszok, amikor talán mégsem.

Olvasd tovább

Féltékenység és szerelem – biztos együtt járnak?

A féltékenységről állandóan szó van, mert az emberek legnagyobb része legalább egyszer érezte már élete során. Féltékenynek lenni bármire és bárkire lehet, ez az érzés fakadhat irigységből, de önbizalomhiányból is. A szerelemből való féltékenység nem az irigységre épül, hanem az önbizalom hiányára, és a másikban való bizalom gyöngeségére.

Olvasd tovább

A szerelem valóban elvakít?

Azt mondják, hogy a szerelem elvakít, és aki szerelmes, nem látja reálisan a világot, mert mindent megszépít, torzít a rózsaszín szemüveg, amin keresztül nézi. De vajon tényleg van alapja a mondásnak, vagy teljesen igaz?

Olvasd tovább

Kutatás: a férfiak előbb vallanak szerelmet, és még az idősek is randiznak

A YouGov legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a nők azok, akik először kimondják partnerüknek azt a bizonyos bűvös szót, a statisztikák alapján ugyanis a férfiak előbb vallanak szerelmet. Ennek a szakértők szerint az elsődleges oka nem az, hogy az erősebbik nem esetleg érzelmesebb vagy romantikusabb lenne, sokkal inkább az, hogy a nők a kivárásra játszanak, ezáltal érzelmeik felvállalása előtt szeretnék tudni, hogy a másik fél miként viseltet irántuk.

Olvasd tovább